Skuteczność i opłacalność
Yamato 303 SE ma to wszystko, czego potrzebują polscy sadownicy i ogrodnicy. Jest produktem uniwersalnym, zwalczającym kompleksowo choroby, niewymagającym dokładnego rozpoznawania patogenów i kwalifikującym się do stosowania w różnych uprawach i w różnych warunkach pogodowych.
Korzyści są widoczne! PROMOCJA!
Kup fungicyd Yamato 303 SE i odbierz 1 l Yamato – GRATIS!*
* Promocja trwa od 2 stycznia do 30 września 2019 roku lub do wyczerpania zapasów.

Yamato 303 SE to

Cechy Yamato 330 SE
Skuteczne zwalczanie całego kompleksu chorób, dzięki czemu nie musisz precyzyjnie określać patogenów na plantacji (co w praktyce bywa bardzo trudne).
Cechy Yamato 330 SE
Rozwiązanie przeznaczone do stosowania na wielu uprawach (truskawka, malina, porzeczka, borówka, agrest itd.), dzięki czemu nie musisz kupować wielu produktów.
Cechy Yamato 330 SE
Skuteczne działanie w niskich temperaturach. Możesz go stosować wtedy, kiedy inne preparaty nie działają.
Cechy Yamato 330 SE
Możliwość dopasowania preparatu do różnych programów ochrony.
Cechy Yamato 330 SE
Wysoka skuteczność w korzystnej cenie!

Zwalcza choroby roślin jagodowych, warzywnych i ozdobnych, między innymi...

Biała plamistość liści truskawki
Biała plamistość liści truskawki
Opadzina liści porzeczki
Opadzina liści porzeczki
Amerykański mączniak agrestu
Amerykański mączniak agrestu
Chwościk buraka
Chwościk buraka
Zalecenia stosowania Yamato 303 SE keyboard_arrow_down
Uprawa Zwalczane choroby Zalecana dawka Termin zabiegu
Uprawy jagodowe
Agrest amerykański mączniak agrestu*, opadzina liści porzeczki* 1,2–1,5 l/ha od fazy początku rozwoju kwiatostanu – pąki kwiatowe zamknięte w jasnobrązowych łuskach do końca fazy kwitnienia, wszystkie płatki opadły, przed rozwojem zawiązków owoców lub bezpośrednio po zbiorach (BBCH 51–69 i po 89)
Borówka wysoka szara pleśń*, zgorzel pędów*, zamieranie pędów*, antraknoza borówki*
Malina zamieranie pędów jeżyny*, szara pleśń*
Porzeczki: czarna, czerwona, biała amerykański mączniak agrestu*, biała plamistość liści porzeczki*, opadzina liści porzeczki*, szara pleśń*
Jeżyna zamieranie pędów jeżyny*, szara pleśń* od fazy początku rozwoju kwiatostanu – na dnie rozety ukazują się pąki kwiatowe, do pełni fazy kwitnienia, otwarte kwiaty drugiego i trzeciego rzędu, opadają pierwsze kwiaty, przed rozwojem zawiązków owoców (BBCH 51–65) lub bezpośrednio po zbiorach (BBCH > 89)
Poziomka mączniak prawdziwy*, biała plamistość liści truskawki*, szara pleśń*
Truskawka mączniak prawdziwy*, biała plamistość liści truskawki*, szara pleśń*
Winorośl szara pleśń*, mączniak prawdziwy winorośli* natychmiast po zaobserwowaniu pierwszych objawów chorób od początku fazy kwitnienia do początku dojrzewania owoców (BBCH 61–81)
Rośliny warzywne
Burak ćwikłowy chwościk buraka*, mączniak prawdziwy*, rdza*, brunatna plamistość liści* 1,2–1,5 l/ha zapobiegawczo lub natychmiast po zaobserwowaniu pierwszych objawów chorób od początku fazy, gdy liście zakrywają 70% powierzchni gleby do końca fazy wzrostu korzeni (BBCH 37–49)
Cukinia (pod osłonami) zgnilizna twardzikowa*, parch dyniowatych* (brunatna plamistość roślin dyniowatych) stężenie 0,12–0,15% (120–150 ml środka w 100 l wody) natychmiast po zaobserwowaniu pierwszych objawów chorób od początku fazy kwitnienia do końca fazy pełnej dojrzałości owoców (BBCH 61–89)
Ogórek (pod osłonami)
Uprawa pod osłonami Zwalczane choroby Zalecana dawka Termin zabiegu
Rośliny ozdobne
Aksamitka, amarylis, anturium, aster, azalia, begonia, bieluń, bluszcz, chryzantema, celozja, chryzantema, cisus, cynia, cyklamen, dalia, difenbachia, dracena, fikus, filodendron, frezja, fuksja, gazania, geranium, gerbera, hibiskus (ketmia), kalanchoe, lilia, mieczyk, narcyz, niecierpek, palmy, paprocie, pelargonia, poinsecja, prymula, róża, skrętnik, szałwia, szeflera, skrzydłokwiat, surfinia, świerk, tulipan, wilczomlecz, werbena, zamiokulkas, zaślaz mączniak prawdziwy*, szara pleśń*, plamistość liści kwiatów*, fuzarioza naczyniowa*, werticilioza*, rak pędów róż*, zgnilizna twardzikowa* stężenie 0,12–0,15% (120–150 ml środka w 100 l wody) natychmiast po zaobserwowaniu pierwszych objawów chorób, niezależnie od fazy rozwojowej rośliny uprawnej (BBCH 11–89)
* Rejestracja w uprawach i zastosowaniach małoobszarowych.
Okres od ostatniego zastosowania środka do dnia zbioru rośliny uprawnej (OKRES KARENCJI):
burak ćwikłowy – 35 dni
winorośl – 30 dni
truskawka, poziomka – 7 dni
porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, malina, jeżyna, agrest, borówka wysoka – 10 dni
ogórek, cukinia – 3 dni
rośliny ozdobne – nie dotyczy
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 1
Zastosowania Yamato 303 SE w uprawach rolniczych